VINCI Energies förvärvar företag i Norden och Tyskland

VINCI Energies har förvärvat Infratek som verkar på den nordiska marknaden och Horlemann som verkar på den tyska marknaden. Vi välkomnar våra nya kollegor in i VINCI Energies gruppen!

Förvärv av Infratek och Horlemann

  • Infratek och Horlemann omsätter tillsammans 400 M€, i 4 länder – Tyskland, Sverige, Norge och Finland.Dessa två åtskilda förvärv stärker positionen i Europa för Omexom, VINCI
  • Energies varumärke inom kraft, nät och energiomställning.

VINCI Energies, VINCIs dotterbolag som specialiserar sig på energi- och ICT-tjänster, har nått en överenskommelse med Triton Partners om att förvärva Infratek. Överenskommelsen gäller förvärv av alla aktier.

Infratek är en ledande totalleverantör i Norden inom elnät, belysning och järnvägssystem. Man tillhandahåller tjänster för ett stort antal större kunder som nationella och regionala nätoperatörer och allmän infrastruktur. Infratek är också marknadsledande inom förnybar energi och anslutning av laddningsstationer för elektriska bilar. Företaget har runt 1 350 anställda och omsatte mer än 300 miljoner € 2016. Man bedriver verksamhet i Sverige, Norge (huvudkontor) och Finland.

Detta förvärv är förbehållet godkännande av de norska och svenska konkurrensmyndigheterna.

Horlemann, baserat i Ruhr området och runt Berlin (Tyskland), är ett familjeägt företag grundat 1933. Företaget har en årlig omsättning på runt 100 M€ och 570 anställda. Horlemann specialiserar sig på konstruktion, installation och underhåll av elnät och belysning samt automationsprocesser för elnät. Kunderna är främst tyska lokala myndigheter och lokala operatörer.

Detta förvärv är förbehållet godkännande av den tyska konkurrensmyndigheten.

VINCI Energies Styrelseordförande och VD Yves Meignié sager “Med dessa förvärv fortsätter VINCI Energies att utöka och konsolidera sin verksamhet i norra Europa, främst i Norge och Finland där vi tidigare haft mycket begränsad verksamhet. Horlemann kommer att stärka vår position på den tyska kraftmarknaden i regioner där vi ännu ej är aktiva och utveckla expertis på nya marknader inom förnybar energi. Det förstärker Omexoms position som en större spelare på den europeiska marknaden.”

 

Föregående Tillbaka till listan Nästa