VINCI Energies förvärvar EITECHkoncernen

VINCI Energies förvärvar EITECHkoncernen, en av de främsta specialisterna inom elinstallationer och konstruktion för industri, infrastruktur och byggnader i Sverige.

VINCI Energies förvärvar EITECHkoncernen

VINCI Energies, VINCIs dotterbolag som specialiserar sig på energi och ICT-tjänster, har nått en överenskommelse med aktieägarna om att förvärva EITECH. Överenskommelsen gäller förvärv av alla aktier.

Med en årlig omsättning på 200M € är EITECH, som grundades 1994 av Rolf Tannergård, en av de främsta specialisterna inom elinstallationer och konstruktion för industri, infrastruktur och byggnader i Sverige. Företaget levererar kompletta projekt, lösningar och underhållstjänster inom elinstallationer, infrastruktur och konstruktion. EITECH har 1200 anställda i Sverige och en stark, lokal närvaro med 26 kontor, från Malmö i syd till Kiruna i norr.

Efter förra veckans förvärv av Infratek förstärks nu VINCI Energies position i Norden ytterligare genom förvärvet av EITECH. Med mer än 3500 anställda och en årlig omsättning på över 650M € blir VINCI Energies en stor aktör i detta dynamiska, europeiska område.

Detta förvärv och förvärvet av Infratek är förbehållna godkännande av den svenska konkurrensmyndigheten.

VINCI Energies styrelseordförande och VD Yves Meignié säger “Med detta förvärv, som följer efter förra veckans förvärv av Infratek och Horlemann, fortsätter VINCI Energies att utöka och konsolidera sin verksamhet i norra Europa. Framför allt i Sverige där vi tror att EITECH kommer att ge oss en väldigt fin utökning av vårt fotavtryck särskilt inom byggnads-, industri- och infrastrukturverksamheter.”

Sedan årets början har VINCI Energies förvärvat 24 bolag med en årlig omsättning på 1200M €.

 

Om VINCI Energies

I en värld som är i ständig förändring, fokuserar VINCI Energies på anslutningar, prestanda, energieffektivitet och data för att påskynda utbyggnaden av nya tekniker och stödja två stora förändringar: digitaliseringen och energitransformeringen. Med starka regionala rötter och agil organisationsstruktur så ökar VINCI Energies affärsenheter tillförlitligheten, säkerheten och effektiviteten av energi-, transport- och kommunikationsinfrastruktur, fabriker och byggnader.

2016: €10.2 miljarder i omsättning // 64,500 anställda // 1600 affärsenheter // 52 länder

www.vinci-energies.com

 

Om VINCI

Vinci är en global aktör inom koncessioner och konstruktion, med över 183,000 anställda i cirka 100 länder. Vi konstruerar, finansierar, bygger och driver infrastruktur och anläggningar som bidrar till förbättringar i vardagen och mobilitet för alla. Eftersom vi tror på helhetslösningar, utöver ekonomiska och finansiella resultat, åtar vi oss att stödja miljö- och socialt arbete. Och eftersom våra projekt ligger i allmänhetens intresse, anser vi att det är avgörande för affärsverksamheten att nå ut till alla våra intressenter och engagera dem i en dialog. VINCIs mål är att skapa långsiktigt värde för sina kunder, aktieägare, anställda och partners samt för samhället i stort.

www.vinci.com

 

Länk till pressrelease på Vincis hemsida https://www.vinci.com/vinci.nsf/en/press-releases/pages/20171108-0830.htm

 

 

Föregående Tillbaka till listan Nästa